Известие

Collapse
No announcement yet.

1,7 боксер не пали ???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 1,7 боксер не пали ???

Здравейте, тази вечер 2-3 часа мъчихме един такъв боксер - еми не пали и не пали ...

Имаме ток на края на всеки кабел (свещите е НЕВЪЗМОЖНО да ги проверим ... ) ... Бензин до филтъра има, нататък нямам идея как да проверим - няма нито клапа, нито нищо Та дайте малко идеи къде да търсим проблема ... пробвахме и с бутане - пак не стана
    мнооого я бутаха момчетата (аз бях вътре), 2-3 пъти имаше детонации в ауспуха, но само това ... пробвах с газ, без газ, с помпене на газта - никаква разлика ... Давайте идеи ...

кабелите са нови, но разбрах, че като са сложили нови свещи още при първото палене ги е направила черни :O Може и там да е проблема .. я кажете и как по дяволите да свалим поне 1 свещ (и на 1 ще сме доволни ) - като изключим варианта "сваляне на ДВГ" щото май ще ни е по-лесно да свалим двигателя и да ги сменим, от колкото да се мъчим така

Мерси за помощта - ако някой иска - може да дойде да я погледне до билковата аптека в бургас (на един приятел е) ...

алфата е комби ...
    Fiat Punto Mk.II 1.2 8v
    Fiat Punto Mk.I GT1

Чак ДВГ няма нужда да сваляте, но почти Трябва да се свали кутията за въздушния филтър, разширителния съд за антифриза и още някои дреболии. Ще ви трябва човек с тънки и дълги ръце за самото сваляне на свещите. Аз лично не съм /не мога/ го правил, но гледах оня ден в сервиза, отиде сигурно към час. Лека работа, но не забравяйте,че утре е Великден.
    Alfa Romeo 33 1.7 Boxer 16V

Comment

Проблема ти е от свещите,трябва да се сменят или почистят. На 16в боксер не трябва да се подава газ при палене, защото цапа свещи. Има и друг вариант за палене но може да ти гръмнат гърнетата с дърпане и без газ ололо 4-5км прав път и почти винаги става. Пали на 2цилиндара и с подаване на газ се появяват и другите Успех
      RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
      0899832271 Сашо

Comment

Благодаря на ivelin за така да се каже диагностиката ... при такива условия знам, че нищо не може да се направи ... ако мога ще направя 1-2 снимки, понеже имам въпрос към собствениците на SW къде точно отива един маркуч, защото е разкачен ... Мислехме, че е някакъв отдушник, но явно не е така ... както и да е - най-вероятно алфата ще отиде до някой (не точно някой, по-скоро до един определен) сервиз и ще видим, но няма да е сега, понеже момчето е беден студент
        Fiat Punto Mk.II 1.2 8v
        Fiat Punto Mk.I GT1

Comment

Първоначално публикувано от Lisan
          Проблема ти е от свещите,трябва да се сменят или почистят. На 16в боксер не трябва да се подава газ при палене, защото цапа свещи. Има и друг вариант за палене но може да ти гръмнат гърнетата с дърпане и без газ ололо 4-5км прав път и почти винаги става. Пали на 2цилиндара и с подаване на газ се появяват и другите Успех
          И при мен зимата след ремонта само така запали,но я дърпах 2 - 3 км без контакт, след това като дам контакт веднага запалва( но голямо дърпане падна де )
          Alfa Romeo 33 QV 92' - Ex
          Fiat Coupe 2.0 20V TURBO KINUGAWA TD06SL2 - 25G Billet; Madness Motorsport Remap; OMP Lowering Springs Kit -30mm;HDI EBC;17" Fittipaldi Avon; 390HP & 426NM

Comment

Working...
          X